Info

De Jonckvrouwen van Leyden
Chapter voor de regio Leiden en Omstreken.

Voor als je het nog niet wist
De Red Hat Society is een vrouwenbeweging voor 50+ vrouwen die in 1998 werd opgericht door Sue Ellen Cooper uit Fullerton, Californie in de Verenigde Staten. De naam van de Societeit komt uit de beginregels van het gedicht van Jenny Joseph, waarin zij aankondigt dat ze als oude vrouw paarse kleding zal gaan dragen met een rode hoed.

Inmiddels is het een wereldwijde (des)organisatie van vrouwen die samen leuke activiteiten ondernemen met als enig doel te genieten van het leven, het gezelschap en de vriendschap van andere vrouwen in de middelbare leeftijd en later. In 2005 is het eerste chapter in Nederland opgericht. Er zijn nu al meer dan 100 chapters en er komen telkens nieuwe bij. De oprichtster van een plaatselijk chapter wordt de Queen genoemd. De leden heten Red Hatters. Ben je nog geen 50 en wil je ook graag meedoen dan kan dit, dan draag je een roze hoed en lila-kleding. Je heet dan een Pink-Hatter.

Handboek van de Red Hat Society

Het handboek van de Red Hat Society
Auteur: S.E. Cooper
Nederlands – Paperback, 283 pagina’s
Uitgeverij Arena (oktober 2005)

Beschrijving:

In dit handboek wordt de ontstaansgeschiedenis van de Red Hat Society beschreven door haar oprichtster, Sue Ellen Cooper. Het boek is uitverkocht maar soms nog te verkrijgen bij sommige openbare bibliotheken, of o.a. via de website van bol.com. als Ebook in de engelse taal.


Foto’s

De Queen heeft als hobby fotograferen. Staat er toevallig een foto van je op mijn site die je er liever niet op hebt, laat het me weten en we lossen het gelijk op.

En last but not least: vier het leven met een knipoog en neem jezelf niet al te serieus.